bks

18. jula/srpnja Plattform Familie (“Platforma za obitelj”) organizira Marš za obitelj u centru Beča. Kao i prošlih godina platforma za obitelj je na isti dan usmjerena protiv parade ponosa za prava LGBTIQ-osoba . Sa zahtjevima, kao primjerice “nedodirljivo pravo na život od začeća” ili “brak samo između muškarca i žene” platforma propagira tradicionalni model obitelji i društva. Ne samo to, nego je njihov društveni i obiteljski model isto heteroseksistički, muškošovinistički i nacionalistički. Ovi/-e fundamentalisti/-fundamentalistkinje su se udružili sa fašistima. U sklopu ovog događaja cilj takozvane platforme za obitelj je protiv (kvir)feminističkih zahtjeva i postignuća kao što su pravo na abortus, zakonodavno izjednačenje LGBTIQ-osoba kao i rastvaranje dvojnih rodnih i spolnih normi i kategorija (žena – muškarac). S tom idejom organizatori marša žele održati postojanost nacionalističkih i patrijarhalnih sustava moċi.

U mreži “Plattform Familie” su se našle razne problematične grupacije, poznate kršćanske-fundamentalističke grupe poput udruge “PRO VITA” i drugi bezobzirni protivnici abortusa. Ujedinjeni kroz protivnički stav prema LGBTIQ– osobama, kroz seksizam i mizoginiju, marširaju između ostalih bivši PEGIDA govornici: Nagel, Marcus Franz (sada bivši zastupnik ÖVP-a) i Ursula Stenzel (FPÖ) zajedno sa fašističkom “Wiedenska Inicjatywa Narodowa” (WIN, Bečka nacionalna Inicijativa) i mnogi drugi.
Bilo bih fatalno ignorisati “Marš za obitelj” kao gomilanje bezopasnih “luđaka”, jer su oni dio širokog antifeminističkog pokreta.

Izbori za predsjedništvo su još jednom pokazali popularnost homofobičnih, transfobičnih, seksističkih, antisemitističkih i rasističkih ideologija u društvu.
Sve za što su se do sada progresivne snage borile, mi sad moramo obraniti: solidarnost, jednakopravnost, ravnopravnost i socijalnu pravdu. Podčinjenost i diskriminacija neće nestati same od sebe.
Zato…
Uništimo patrijarhat svugdje i zauvijek!