slovenski

18. junija prireja organizacija „Platforma za družino“ t.i. »Marš za družino« proti dunajski paradi ponosa – Vienne Pride. Kot vsako leto bo platforma tudi letos v centru Dunaja nastopala „proti gender ideologiji“ in zahtevala „nedotakljivost človeškega življenja od spočetja naprej“ in „poroko le med moškim in žensko“. Zbrali se bodo tako verski fundamentalisti in fundamentalistke kot tudi klerikalni fašisti in fašistke, da bi skupno propagirali tradicionalistični, heteroseksistični, proti ženskam usmerjeni in nacionalistični družinsko-družbeni model. S prireditvijo skuša „Platforma za družino“ delegitimirati (queer)feministične zahtevke in dosežke, kot pravico do splava, enakopravnost L*G*B*T*I*Q* oseb in preseganje binarnega spolnega razlikovanja, da bi ohranili patriarhalno in nacionalistično oblast.

»Platforma za družino« ni zgolj zbirališče znanih krščansko-fundamentalnih skupin, kot so to PRO VITA in drugi nasilni nasprotniki splava. Maršu se bodo pridružili tudi bivši govornik Pegide Immanuel Nagel, poslanec Marcus Franz (ex ÖVP) in Ursula Stenzel (FPÖ), kot tudi fašistična „Wiedenska Inicjatywa Narodowa (WIN)“ in mnogi drugi in druge. Ne smemo zadevo podcenjevati kot marš posameznih norcev, kajti tudi „Platforma za družino“ je del širšega antifeminističnega backlasha.

Že nedavne avstrijske volitve predsednika/predsednice so pokazale, da so homo- in transfobne, seksistične, antisemitične in rasistične ideologije v družbi slej ko prej prisotne. Doseženo je treba neprestalno braniti in zatiranja ne bo kar tako konec!

Zato… Proti patriarhatu, vedno in povsod! Fight Heteronormativity! Smash the Cis-Tem!